img
0
KIMCHI OPSKRIFT MED VIDEO

Kimchi er en af hjørnestenene i det koreanske køkken. Kimchi består af fermenterede grøntsager og findes i mange varianter i Korea. Hver eneste familie siges at ligge inde med deres egen personlige opskrift, og i denne video viser vi hvordan man kan lave en hurtig og lækker kimchi på en enkelt dag.

Opskrift

Ingredienser
1 håndfuld alm. fint salt
1 kinakål
1 kinaradise
6 mellem eller 3 store gulerødder
1 agurk
2 mellem løg
7 stk forårsløg
1 tsk. frisk ingefær
10 fed hvidløg
2 spsk. chiliflakes
2,5 spsk. chilipulver lys
1 spsk. chilipulver mørk
4 spsk. koreansk oksebouillon
1 dl fiskesovs
2 dl rismel eller majsmel.
4 dl vand

  1. Halver kinakålen, rens i koldt vand, vrid og strø  kinakålen med fint salt. Sørg for at salten kommer ind i mellem hvert blad.
  2. Læg kinakålen til side i en lukket beholder/pose. Kinakålen skal trækker imens resten af ingredienserne tilberedes.
  3. Skræl kinaradisen, halver og snit i tynde og fine stænger.
  4. Skræl gulerødderne, halver og snit i fine stænger.
  5. Skyl forårsløgene, skær roden bort og snit i tyndt  skrå.
  6. Skyl agurken, halver og fjern kernerne med en teske.
  7. Snit augurken i fine stænger.
  8. Pil løgene og snit i fine stænger.
  9. Skræl og riv ingefær.
  10. Pil og pres hvidløg.
  11. Bland rismel og vand.
  12. Varm op under omrøring til en tyk pandekagedej-masse.
  13. Tilsæt koreansk oksebouillon.
  14. Hæld rismelsjævningen i en skål og sæt til afkøling
  15. Vask kinakålen fri for salt i koldt vand. Skær kålen ud i mundrette stykker
  16. Læg alle grønstsager i en stor skål.
  17. Tilsæt det pressede ingefær, presset hvidløg, chilipulver, chiliflakes og rismel jævning samt fiskesaucen.
  18. Tilsæt evt mere eller mindre efter smag og behag.
  19. Bland alle ingredienser godt sammen med hænderne. (Husk plastikhandsker for at skåne dine hænder når der arbejdes med stærk chili)