- Postet den:
18/06/2015
- Kategorier: Nyheder
0
KIMCHI OPSKRIFT MED VIDEO
Kimchi er en af hjørnestenene i det koreanske køkken. Kimchi består af fermenterede grøntsager og findes i mange varianter i Korea. Hver eneste familie siges at ligge inde med deres egen personlige opskrift, og i denne video viser vi hvordan man kan lave en hurtig og lækker kimchi på en enkelt dag.
Opskrift
Ingredienser
1 håndfuld alm. fint salt
1 kinakål
1 kinaradise
6 mellem eller 3 store gulerødder
1 agurk
2 mellem løg
7 stk forårsløg
1 tsk. frisk ingefær
10 fed hvidløg
2 spsk. chiliflakes
2,5 spsk. chilipulver lys
1 spsk. chilipulver mørk
4 spsk. koreansk oksebouillon
1 dl fiskesovs
2 dl rismel eller majsmel.
4 dl vand
- Halver kinakålen, rens i koldt vand, vrid og strø kinakålen med fint salt. Sørg for at salten kommer ind i mellem hvert blad.
- Læg kinakålen til side i en lukket beholder/pose. Kinakålen skal trækker imens resten af ingredienserne tilberedes.
- Skræl kinaradisen, halver og snit i tynde og fine stænger.
- Skræl gulerødderne, halver og snit i fine stænger.
- Skyl forårsløgene, skær roden bort og snit i tyndt skrå.
- Skyl agurken, halver og fjern kernerne med en teske.
- Snit augurken i fine stænger.
- Pil løgene og snit i fine stænger.
- Skræl og riv ingefær.
- Pil og pres hvidløg.
- Bland rismel og vand.
- Varm op under omrøring til en tyk pandekagedej-masse.
- Tilsæt koreansk oksebouillon.
- Hæld rismelsjævningen i en skål og sæt til afkøling
- Vask kinakålen fri for salt i koldt vand. Skær kålen ud i mundrette stykker
- Læg alle grønstsager i en stor skål.
- Tilsæt det pressede ingefær, presset hvidløg, chilipulver, chiliflakes og rismel jævning samt fiskesaucen.
- Tilsæt evt mere eller mindre efter smag og behag.
- Bland alle ingredienser godt sammen med hænderne. (Husk plastikhandsker for at skåne dine hænder når der arbejdes med stærk chili)